Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Barnicle Bill Trio op tournee met nieuwe live-cd


Op 24 februari presenteert het Barnicle Bill Trio in de North Sea Jazz Club in Amsterdam zijn nieuwe live-cd 'No Black Tie' (TryTone Records). De opnamen voor dit album werden gemaakt tijdens een tournee door Maleisiƫ en Zuid-Korea in oktober 2012.

Het is de tweede cd voor het Barnicle Bill Trio, bestaande uit saxofonist Miguel Martinez, bassist Mark Haanstra en drummer John Engels, na hun debuut 'Barnicle Bill' uit 2010. Met deze nieuwe cd, opgenomen in de jazzclub No Black Tie te Kuala Lumpur, laat het trio horen volwassen te zijn geworden. Het brengt andermaal onversneden jazz met frisse energie in een constante zoektocht naar avontuur. Het repertoire van Barnicle Bill bestaat uit standards, die nooit helemaal standaard zijn geworden: van Chu Berry tot Ornette Coleman, van Billy Strayhorn tot Sonny Rollins.

Draai-recensent Eddy Determeyer zag het drietal in april 2011 in De Smederij aan het werk: "Dat is natuurlijk de goden verzoeken, wanneer je je optreden begint met Ornette Colemans 'When Will The Blues Leave'. Dan weet je zeker dat het de rest van de nacht party time is. En dat was het, met Barnicle Bill in De Smederij. Wat een waanzinnig bandje!"

Ter ondersteuning van de release van dit album gaat het trio op een korte tournee. Na de cd-presentatie in de North Sea Jazz Club spelen ze onder meer nog in Musis Sacrum, Arnhem (26 februari), De Smederij, Groningen (9 april) en op Jazz in Duketown in Den Bosch (18 mei). Klik hier voor meer informatie.

Labels:

(Maarten van de Ven, 5.2.13) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.