Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Concert
Warme jazzklanken uit Sardinië

Jasper Somsen Group, donderdag 31 januari 2013, Bethaniënklooster, Amsterdam

Het in de vijftiende eeuw gebouwde Bethaniënklooster is in de tachtiger jaren grondig gerestaureerd. Het is inmiddels een toonaangevend podium voor kamermuziek en een smaakvolle locatie voor diners, lezingen en symposia.

In het fraai gerestaureerde souterrain, dat zijn vijftiende eeuwse gedaante met kruisgewelven heeft behouden, heeft zich de Bethany's Jazz Club gevestigd. De religieuze renaissancekoorzang wordt hier dus niet meer vertolkt. Thans zijn er moderne jazzklanken te beluisteren. Musici als Christian Pabst, Thijs Cuppen, Marc Zandveld, Michael Varekamp, Paul van der Feen, Rob van Bavel, John Engels, Gerard Kleijn, Karel Boehlee en Ack van Rooyen hebben er al gespeeld of staan op de agenda.

De groep van bassist Jasper Somsen speelde in het kader van de presentatie van de onlangs uitgebrachte cd 'Sardegna'. Je hoeft geen grote fantasie te hebben om de zuidelijke, warme sfeer van het eiland Sardegna (Sardinië) in zowel Somsens als trompettist Bert Lochs' composities terug te horen. Het is ontspannen, vreugdevolle, elegante kamer(jazz)muziek. Elk van de muzikanten stelt zich dienstbaar, ingetogen en geïnspireerd op aan de collectieve arrangementen.

Het gedegen bassen van Somsen, het relaxte en swingend drumwerk van Pieter Bast, de harmonieuze samenklanken van Florian Zenders gitaar en Tilmar Junius' piano vormden tezamen het ruimtelijk fundament waarop – vooral – de bugelsolo's van Bert Lochs helder en jubelend uitkwamen.

Helaas was de opkomst niet al te groot. Jazzliefhebbers hebben wat gemist. Dat lag absoluut niet aan de muziek. Ook kan het niet aan de locatie gelegen hebben. Tussen de Nieuwmarkt en de Wallen moet die toch zeker voor de mannelijke jazzfanaten gemakkelijk te vinden zijn.

Klik hier voor foto's van dit concert door Maarten Jan Rieder.

Labels:

(Jacques Los, 18.2.13) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...
Menupagina's:


Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.