Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Concert
Een 'klinkklaar' concert

Koen De Cauter-Rony Verbiest Quartet, zondag 27 januari 2013, CC MUZE, Heusden-Zolder

Dit concert uit de 19e editie van 'Djangofolllies' werd er één dat zal heugen! Het kader van het aangename MUZEcafé in Heusden-Zolder leende zich uitstekend voor dit 'klinkklare' concert. Hier werd verstaanbaar en met enthousiasme op hoog niveau gemusiceerd! Niet zo vreemd, met Koen De Cauter en Rony Verbiest in de frontline.

De Cauter speelt al vanaf 1975 in het Django Reinhardt-idioom en Verbiest is sowieso al een alleskunner. Musettes ('Flambée Montalbanaise'), ballades ('Petite Fleur'), jazz ('Avalon', 'Sweet Georgia Brown', 'Some Of These Days'), gipsyswing ('Swing 42') en een flinke portie improvisatie waren ingrediënten voor dit luisterfeest. Het talrijke publiek beleefde een prachtavond en omarmde dit kwartet.

Het afwisselende programma werd wervelend, spontaan en ongekunsteld gespeeld of met gevoel en humor ('Mr. William') gezongen door De Cauter en ging organisch onderhuids. Je werd bij de lurven gepakt en er was geen ontkomen aan. Zelfs voor scepticus of hokjesduwer viel hier genoeg te smaken qua speelplezier en hoogstaand muzikaal vakmanschap.

Het ritmetandem Waso (gitaar) en Dajo (bas) De Cauter verzaakten nooit en op hun fundament konden accordionist en sologitarist maximaal exelleren. De tijd vloog en voor je het wist stond je na dit warme bad weer buiten in de vrieskou. Maar dankbaar ook, omdat je getuige was van een memorabele avond. En was dit nu jazz? Die vraag en het antwoord daarop zal door de ruim honderd bezoekers en uw recensent van dienst terecht als niet ter zake doende worden afgedaan. Een voortreffelijke concertavond en dat was het.

Klik hier voor foto's van dit concert door Cees van de Ven.

Labels:

(Cees van de Ven, 3.2.13) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...
Menupagina's:


Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.