Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Cd
Ad Colen Quartet – 'Spark' (Sweet Briar Music, 2013)

Opname: 5 oktober 2012

Onverdroten gaat tenor- en sopraansaxofonist Ad Colen voort met het uitbrengen van steeds weer kwalitatieve en interessante cd's. 'Spark' is de vijfde in de reeks, die is uitgebracht op het label Sweet Briar Music. Met zijn vaste kwartet – pianist Gé Bijvoet, bassist Wiro Mahieu en drummer Yonga Sun – en door een gelukkige hand van componeren behoort zijn groep tot één van de meest constante en frisse hedendaagse mainstream formaties.

Op deze cd levert Colen zeven en Bijvoet twee composities. Het zijn allen harmonische en melodieuze stukken, die volop ruimte geven voor sprankelende en inventieve improvisaties. De meeste solo's zijn (natuurlijk) voor de leider, die soepel, origineel en met geheel eigen en aparte fraseringen soleert en een prachtig geluid uit beide saxen produceert.

Pianist Bijvoet heeft enkele memorabele felle solo's, onder meer in 'Cabbage And Coleslaw' en zijn eigen compositie 'Flying Alaska'. De ritmische aspecten zijn in de (letterlijk) voortreffelijke handen van Mahieu en Sun. Voor deze open en melodieuze, karaktervolle moderne jazz is er welhaast geen beter tandem te vinden.

Mede dankzij de intens en subtiel vertolkte, indrukwekkende ballads 'Kump Good' van Colen en 'Jobbernow' van Bijvoet komt het inderdaad helemaal goed met Ad Colen en zijn kwartet. 'Spark' is een exponent van een serie zeer geslaagde cd-producties.

Meer zien en horen?
Klik
hier om te luisteren naar het openingsnummer van de cd, 'Squirl'.

Labels:

(Jacques Los, 14.2.13) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...Menupagina's:


Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Pelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.