Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
Willem Breuker Kollektief: een Happy End - en daarna?


Willem Breuker (1944-2010) slaat nog één keer toe. Tot en met 17 december is de muziek van de rietblazer, componist, orkestleider en enfant terrible in de Nederlandse theaters te ondergaan. 'Happy End' heet de productie, die door Matthijs Rümke wordt geregisseerd.

Zal de gekte weer zo losbreken zoals dat een halve eeuw lang gebruikelijk was? Als het aan de leden van het Willem Breuker Kollektief ligt zeer zeker. Ze weten zich daarbij gesteund door Loes Luca en Peter Bolhuis, die de negen mini-operaatjes zullen uitvoeren die trombonist Bernhard Hunnekink schreef op teksten van onder anderen Vera Beths, Hans Dulfer, Leonard Frank, Freek de Jonge en Loes Luca zelf. Deze proeven van muziektheater vormen de entr'actes tussen de muziekstukken zelf. De muziek mag beschouwd worden als een representatieve dwarsdoorsnede door het oeuvre van Breuker. De enscenering bestaat uit door cineast Pieter Verhoeff uitgezochte filmfragmenten waarop de held in actie te zien is.

1 Januari is de datum dat tal van culturele instellingen op instigatie van onze overheid de deuren moeten sluiten. Ook het Willem Breuker Kollektief gaat dan definitief door de artiestenuitgang. De allerlaatste reguliere optredens van het WBK vinden bij wijze van Klap op de Vuurpijl op 28 en 29 december in het Amsterdamse Bimhuis plaats.

Klik hier voor de speellijst van 'Happy End'.

Labels:

(Eddy Determeyer, 2.11.12) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.