Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
Brokkenfestival 2012


Sinds najaar 2006 programmeert gitarist Corrie van Binsbergen de maandelijkse Brokkenconcerten in het Amsterdamse Zaal 100. In die concertserie plaatst ze nieuw talent tegenover gevestigde namen en organiseert ze ontmoetingen tussen musici uit verschillende circuits. Het levert vaak verrassende, spannende en ontroerende concerten op.

De hoogtepunten worden aan het eind van het jaar gepresenteerd tijdens het Brokkenfestival in het Bimhuis. Op zondag 23 december, de vijfde editie van dit festival, wederom een prachtig amalgaam van altorock, impro, singer-songwriter, Turkse zang, zigeunermuziek, et cetera.

Het programma neemt 's middags om half vier een aanvang met de Losse Brokken, met onder anderen drummer Yonga Sun en saxofonist Mete Erker, vanaf 16.50 uur treden twee trio's op: Electric Strings (Frances Marie Uitti - cello, Nora Mulder - cimbalom, Corrie van Binsbergen - gitaar) en Trio Steven Kamperman (rieten), Sanem Kalfa (zang)en George Dumitrio (gitaar). Hierna, vanaf ongeveer 18.00 uur de groep Nosoyo en dan nog - na het buffet-diner in het café van het Bimhuis - Vasile Nedea & Friends.

Dit jaar krijgt het festival bovendien op vrijdag 21 december een preview in Nijmegen. Corrie van Binsbergen is daar dit seizoen 'artist-in-residence' bij het Nijmeegse Lindenberg Productiehuis. Zij stelde daarvoor een serie samen, getiteld 'Viermaal Van Binsbergen', waarin ze telkens een speciaal programma presenteert. Het Brokkenfestival in de Lindenberg brengt naast de première van de eerdergenoemde formaties Electric Strings en Trio Kamperman/Kalfa/Dumitrio ook Boi Akih, het 'gouden jaren-tachtig duo' Cellotape & Scotchtape van cellist Ernst Reijseger en percussionist Alan 'Gunga' Purves en een grootse afsluiting met de speciale formatie We Were Not Talking #2, een antwoord op Zappa's 'Shut Up And Play Your Guitar' met maar liefst vier gitaristen.

Voor meer informatie over het Brokkenfestival 2012 klik hier (Bimhuis) en hier (Lindenberg).

Labels:

(Jacques Los, 16.11.12) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.