Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Ongeluk Marcus Miller


De Amerikaanse jazzbassist Marcus Miller is gisterenochtend in Zwitserland gewond geraakt bij een verkeersongeval, zo heeft de politie van het kanton Uri gemeld. De buschauffeur kwam om door de crash op de A2 nabij Schattdorf. De bus was om een onbekende reden in een linkerbocht van zijn traject afgeweken alvorens om te slaan. Er zou geen ander voertuig bij het ongeval betrokken zijn. De andere elf inzittenden, onder wie ook de tweede chauffeur, raakten gewond, maar niet ernstig, aldus de politie.

Miller (53), winnaar van talrijke Grammy's, was met tien bandleden onderweg naar Nederland. Komende week staan er optredens gepland in Hengelo, Tilburg en Utrecht. Of die concerten doorgaan, is nog niet bekend. Wel stonden ze zondagavond nog aangekondigd op de website van de bassist.

De bassist speelde in het verleden onder anderen met Miles Davis, Aretha Franklin, Herbie Hancock, David Sanborn, Frank Sinatra en Elton John. Hij beheerst ook de klarinet, gitaar en toetsen. Zijn laatste, van dit jaar daterend album, is 'Renaissance'.

Labels:

(Maarten van de Ven, 26.11.12) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.