Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Benefietconcert Nederlands Jazz Archief


Wegens stopzetting van de rijkssubsidie aan Muziek Centrum Nederland (MCN) dreigt het Nederlands Jazz Archief (NJA) per 1 januari 2013 te verdwijnen. Het NJA hoopt met een 'vriendenactie' genoeg donateurs te vinden om een doorstart te maken. In het kader hiervan vindt op zondag 16 december in het Bimhuis te Amsterdam een benefietconcert plaats met medewerking van Benjamin Herman, Jules Deelder, John Engels, Rita Reys, Michael Moore, Hans Dulfer, Michiel Braam en vele anderen.

Ook is er die avond een veiling, waar onder leiding van veilingmeester Hans Dulfer uniek fotomateriaal uit het archief, een kunstwerk van Han Bennink en andere bijzondere zaken onder de hamer gaan. De opbrengst van deze avond ‒ waaraan iedereen belangeloos meewerkt ‒ wordt gebruikt om het NJA een doorstart te laten maken.

Het Nederlands Jazz Archief verzamelt en beheert al meer dan dertig jaar materiaal over de Nederlandse jazz. De collectie bevat duizenden (digitaal raadpleegbare) banden, foto's, knipsels, arrangementen, maar ook bladmuziek, historische tijdschriften en bijna alle denkbare geluidsdragers waaronder 22.000 lp's. Organisaties zoals het Bimhuis en North Sea Jazz Festival hebben hun archieven bij het NJA ondergebracht.

Klik hier voor meer informatie over dit benefietconcert.

Labels:

(Jacques Los, 11.11.12) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.