Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws / Vooruitblik
Spannend najaar voor JIN


De JIN (stichting Jazz & Impro Nijmegen) is er nog! Het blijft echter spannend of het gaat lukken om de JIN te redden. Afgelopen juni kondigde de Nijmeegse wethouder voor cultuur aan dat de toekomst van JIN niet gegarandeerd is. De stichting riep op tot protest, wat binnen twee dagen al meer dan honderd hartverwarmende reacties van publiek, muzikanten en vele anderen opleverde. Geruggensteund door die achterban gaat de JIN voorlopig vol energie door met waar deze organisatie voor staat: avontuur, innovatie, kwaliteit en sfeer.

Ondanks alle perikelen over het voortbestaan is JIN erin geslaagd om in ieder geval tot het einde van dit jaar nog een mooi programma met een zeer divers aanbod te presenteren. In een nieuwe entourage: het LUX-gebouw.

Aanstaande zondag gaat JIN van start met een concert rond rietblazer Natalio Sued met twee verschillende sets en twee verschillende sferen; hij treedt aan met achtereenvolgens The Ambush Party en Opositor. Snaren en strijkstokken bepalen de klank van Elastic Jargon (11 november). Op 15 november staat het Acoustic Quartet van saxofonist en Boy Edgar Prijs-winnaar Yuri Honing op het LUX-podium. Op 25 november treedt pianist Rembrandt Frerichs op met een dubbelconcert: in duo met trompettist Michiel Varenkamp en met zijn trio. Verder op 2 december de sterke Amerikaanse formatie Mike Reed's People, Places & Things, met onder meer naamgever Reed (drums) en Greg Ward (altsax). Op 17 december volgt Boi Akih, de band rond zangeres Monica Akihari en gitarist Niels Brouwer (binnenkort op Draai om je oren een interview met deze band). Het jaar wordt op 28 december krachtig afgesloten met de David Kweksilber Big Band.

Klik hier voor meer informatie.

Meer horen?
Klik hier om te lezen wat eraan voorafging.

Labels:

(Maarten van de Ven, 27.10.12) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.