Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Cd
Bruno Vansina Quartet ft. Steve Nelson - 'Stratocluster' (W.E.R.F., 2012)


De cover, een olieverf van Laurent Impeduglia dat naar kinderkunst geurt, dekt de lading. De muziek van altist Bruno Vansina is grillig, een lappendeken aan uitgangspunten, maar de leider zit te allen tijde stevig op de bok.

Het meest overtuigende stuk is 'Natrium', dat begint als een soort geluidskunst op een slecht verlichte locatie en dan gaandeweg via grommende, trombone-achtige elektronische interventies dreigende vormen aanneemt. Meer jazzy klinkt Vansina in 'Walter’s Verjaardagsshow'. Koel en keurig in de verstilde 'Song Of Kwing', waarin de muziek allengs inderdaad tot stilstand komt. In een meer geaccidenteerd stuk als 'Kama Special' hobbelt de saxofonist behendig met zijn SUV over de grintbergen.

Gitarist Bert Cools geeft kleur en structuur aan het gebodene. In 'Kama Sama Rama' heeft zijn instrument een vocale component, die aan Les Paul refereert. Vibrafonist Steve Nelson, die als gast is aangetrokken, is goed in de groep geïntegreerd. Daarbij geeft drummer Teun Verbruggen tenslotte de muziek met zijn korte, droge tikken een eigen signatuur.

Meer horen?
Klik
hier om van dit album de volgende tracks te beluisteren: 'Stratocluster', 'Natrium' en 'Walter’s Verjaardagsshow'.

Labels:

(Eddy Determeyer, 6.10.12) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.