Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Scene report 
Jazzathome voert jazzliefhebbers door Mechelse binnenstad
 

Onder de noemer Jazzathome trokken op zondag 16 september 2012 ongeveer 600 liefhebbers langs (historische) woonkamers, binnentuinen en andere toffe plekjes door de Mechelse binnenstad om zelf hun eigen jazznamiddag samen te stellen.

De optredende groepen, waar dit jaar vrouwen een belangrijk aandeel in hadden (het thema was niet voor niets 'Jazz is a Woman's thing now'), brachten een gevarieerd aanbod van jazz in de ruimste zin van het woord. Van gekende jazzstandards over swing, melodieuze jazzballads, bossa's en samba's, tot hedendaagse funky jazzritmes.

Het start- en eindpunt was de plaatselijke stadsschouwburg. Een stadsplan gidste de bezoekers naar de locaties, waar de bewoners niet alleen hun deur openzetten, maar ook een drankje aanboden, zodat optimaal van de optredens kon worden genoten. Alle locaties lagen op wandelafstand in de binnenstad.

Elke deelnemende band speelde drie sessies. Tussen de sessies was er voldoende tijd om van locatie te veranderen. De middag eindigde om 18.00 uur in de Stadsschouwburg met eten en drank, en naar goede traditie werd Jazzathome afgesloten met klinkende namen uit de Belgische jazzscene: saxofonist Rhonny Ventat en pianist Johan Dupont, de Mechelse saxofonist en Oscarwinnaar (met het Brussels Jazz Orchestra) Frank Vaganée, trompettist Bert Joris, bassist Jos Machtel en drummer Dré Pallemaerts.

Klik hier voor een fotoverslag van de avondconcerten door Cees van de Ven.

Meer weten?
Klik hier voor een recensie (even naar beneden scrollen) en foto's van Jazzathome 2012 door Jassepoes.

Labels:

(Maarten van de Ven, 28.9.12) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.