Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Feestelijke opening Paradox 2.0


Paradox is verbouwd en opent haar deuren. Komend weekend wordt de nieuwe look van het belangrijkste jazzpodium van Zuid-Nederland feestelijk onthuld met een divers programma.

Voor de openingsavond op vrijdag 7 september is een programma samengesteld van grote en kleine Tilburgse ensembles met Oleg Fateev/Simone Sou, het OGU Trio (met Jeroen van Vliet, Brams Stadhouders en Etienne Nilissen) en een optreden van het Paul van Kemenade Quintet. De tweede dag begint overdag met een gratis toegankelijk concert van Tilburgs rootstrots: Bradleys Circus. Frontvrouw Mattanja Bradley was de afgelopen weken veelvuldig te zien op televisie in Giel Beelens programma, waarin hij op zoek was naar de Beste Singer-Songwriter van Nederland. Zaterdagavond is er een programma voor fijnproevers van drie virtuoze musici in diverse samenstellingen. Pianist Harmen Fraanje waagt zich na jaren aan een solo-optreden en ook het duo van trompettist Eric Vloeimans en accordeonist Tuur Florizoone is natuurlijk een combinatie om de vingers bij af te likken. Fraanje voegt zich hierbij voor een ongetwijfeld boeiende apotheose. Draai om je oren doet verslag van een en ander.

Het Tilburgse podium organiseert per seizoen ruim 200 concerten, workshops, sessies en andere evenementen. De club heeft onlangs een ingrijpende verbouwing achter de rug, waarbij de capaciteit van de zaal vergroot is en de zichtlijnen op het podium verbeterd zijn. Tevens is er geïnvesteerd in een nieuwe geluidsinstallatie. Paradox hoopt door dit alles de concertbeleving te hebben verbeterd, zonder het specifieke karakter van de zaal te verliezen of te veranderen.

Tevens is Paradox uitgebreid met een gezellig café, waar ook kleinschalige concerten kunnen plaatsvinden. Daarnaast is er een nieuwe interactieve website en concertagenda en is de jazzsessie (onder leiding van Paul van Kemenade) weer nieuw leven ingeblazen. Met nog meer concerten en nieuwe initiatieven begint Paradox aan een nieuwe fase in haar ruim 30-jarige bestaan als podium.

Labels:

(Maarten van de Ven, 5.9.12) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.