Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Cd
Han Bennink Trio - 'Bennink & Co.' (ILK, 2012)

Opname: 21 april 2011

Merkwaardig: slagwerker Han Bennink was en is altijd zeer aanwezig op andermans platen, maar hier, als bandleider, stelt hij zich vooral dienstbaar op. Hij manifesteert zich wel en stuurt ook, maar overdondert nergens.

Zijn sidemen, rietblazer Joachim Badenhorst en pianist Simon Toldam, twee generaties jonger, laten zich de kaas niet van het brood eten. Het zijn zelfbewuste persoonlijkheden, vorm- en stijlvast, en het trio is duidelijk goed ingespeeld. De groep straalt ('Sim March') de sfeer en de charme van een jaren veertig-combo uit. Inderdaad, nou je het zegt, het Gene Krupa Trio – maar dan op een andere zender.

Soms hoor je verre echo's van het New Acoustic Swing Duo. Het is bepaald geen achtergrondmuziek, geconcentreerd luisteren loont. Alles wordt klein gehouden en als Bennink soleert, zoals in 'Dog', is die bijdrage kort. Zijn brushes zijn penselen, waarmee hij een genuanceerd en kleurig tafereel neerzet. Zoals we weten beperkt hij zich sinds jaar en dag bij voorkeur tot de snaartrommel. Dit is ook zo'n schijfje dat groeit.

Meer weten?
Deze cd werd live opgenomen tijdens een concert van JazzCase in Dommelhof, Neerpelt.
Klik
hier voor een fotoverslag van dit concert door Cees van de Ven.

Labels:

(Eddy Determeyer, 29.9.12) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.