Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Festival
Gent Jazz 2012 Part 4


"Met zijn optreden op Gent Jazz presenteert tenorsaxofonist Robin Verheyen (Turnhout, 1983) zijn New York Quartet plus de kersvers uitgebrachte cd 'Trinity'. Het is dan ook niet gek dat Verheyen, op wiens ontwikkeling geen maat lijkt te staan, kiest voor een setlist die volop hieruit put. Bij deze muzikanten staat alles in dienst van het geheel. Ze brengen muziek die continu nieuwsgierig maakt naar de daaropvolgende ontwikkeling. De band klinkt welhaast volmaakt ingespeeld, als een working band. Knap! De combine Gress-Davis is een twee-eenheid. Gress 'fingerpickend' en met bite spelend, Davis veelzijdig en gedreven. Het kwartet brengt vrije muziek met genoeg melodische en ritmische cues, zodat het altijd spannend en boeiend blijft."

Christel de Krosse en Maarten van de Ven bezochten de vierde dag van het Gent Jazz Festival. Zij doen verslag van de concerten van Ninety Miles, het Robin Verheyen New York Quartet, The Bad Plus featuring Joshua Redman en Melody Gardot.

Klik hier om hun festivalverslag te lezen.

Cees van de Ven maakte een fotoverslag van de vierde dag van Gent Jazz 2012, zondag 8 juli. Klik hier om zijn foto's te bekijken.

Labels:

(Maarten van de Ven, 16.8.12) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.