Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Festival
North Sea Jazz 2012 Part 3


"De slotact van de tweede dag brengt vanuit dubbel perspectief een apotheose. Christian Scott is kwaad en verontwaardigd over de burgers, de gezagdragers, zijn land en de wereld. De thema's oorlog, globalisering en racisme zijn hem een doorn in het oog. De in New Orleans opgegroeide trompettist heeft sinds de orkaan Katrina daar uiteraard een directe aanleiding voor. De titel van zijn laatste cd 'Tunde Adjuah' verwijst naar de twee steden uit West-Afrika waar zijn voorouders vandaan komen. Op de hoes van het album tooit hij zich letterlijk met kleding van de zwarte Indianen en refereert op deze wijze aan zijn roots. Maar bovenal laat hij zijn ongenoegen samensmelten met een zeer moderne muzikale opvatting. Onder het mom van dat muziek niet kan bloeien zonder passie, engagement en communicatie met de wereld. In de jazz is dit overigens geen noviteit, maar eerder een herbevestiging met nieuw elan."

Louis Obbens bezocht de tweede festivaldag van het North Sea Jazz Festival, zaterdag 7 juli. Hij zag er concerten van de Pat Metheny Unity Band, James Farm featuring Joshua Redman, Prism (Holland, Eubanks, Taborn & Harland), Rez Abbasi's Invocation en Christian Scott.

Klik hier om zijn festivalverslag te lezen.

Louis Obbens maakte ook een fotoverslag van de tweede dag van North Sea Jazz 2012. Klik hier om zijn foto's te bekijken.

Labels:

(Maarten van de Ven, 28.7.12) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.