Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Festival
North Sea Jazz 2012 Part 1


"De liefhebber van jazz of moderne geïmproviseerde muziek wordt vaak geconfronteerd met de vraag of er nog wel sprake is van een rechtgeaarde jazzprogrammering tijdens het North Sea Jazz Festival. Deze criticasters worden in de media geconfronteerd met grote namen uit de genres pop, soul, blues en wereldmuziek. De basis van het festival is echter zonder enige twijfel nog steeds jazzmuziek. In tegenstelling tot de opvatting van traditionalisten is jazzmuziek meer dan andere muziekstromingen een kunstuiting die voortdurend uitdaagt, prikkelt, vernieuwt en zich laat bestuiven door andere stijlen, maar het ook niet nalaat maatschappelijke ontwikkelingen te becommentariëren. Jazzmuziek kent vele stromingen die de kenmerken improvisatie, vernieuwing en individualiteit hoog in het vaandel dragen. Voor een belangrijk deel zijn deze kenmerken te herleiden naar de thema's van deze 37e editie van North Sea Jazz Festival."

Louis Obbens bezocht "een meer dan verdienstelijke eerste festivaldag" van het North Sea Jazz Festival. Hij doet verslag van de concerten van Bram Stadhouders (MCN Compositieopdracht), het Dhafer Youssef Quartet, Lee Konitz & Joey Baron, Gregory Porter, de John Scofield Hollowbody Band en het Joe Lovano-Dave Douglas Quintet.

Klik hier om zijn festivalverslag te lezen.

Louis Obbens maakte ook een fotoverslag van de eerste dag van North Sea Jazz 2012, vrijdag 6 juli. Klik hier om zijn foto's te bekijken.

Labels:

(Maarten van de Ven, 18.7.12) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.