Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Festival
Gent Jazz 2012 Part 1


"De organisatie van Gent Jazz probeerde al jaren om gitaarvirtuoos Paco de Lucía te strikken en dat was gezien het uitzinnige applaus voor het concert duidelijk een goede zaak. Het decor – een muur van palmstruiken die het meteen naar het terrein van de überkitsch stuwden – deden het ergste vermoeden, of op z'n minst een fletse bedoening zoals bij Al Di Meola vorig jaar, dus het was afwachten wat de Lucía's flamenco, of de eventuele verkrachting ervan, teweeg zou brengen. Alle bedenkingen werden alleszins meteen de kop ingedrukt, toen de gitarist alleen op het podium verscheen. Hij heeft een hoofd dat door de uitzinnige fans vast omschreven wordt als een gelooide karakterkop, met gelaatsgroeven als het chaotische stratenplan van een middeleeuwse nederzetting. De muziek ademde diezelfde authenticiteit uit."

Guy Peters bezocht de tweede dag van het Gent Jazz Festival. Hij doet verslag van de concerten van het Igor Gehenot Trio, het Miguel Zenon Quartet en Paco de Lucía.

Klik hier om zijn festivalverslag te lezen.

Cees van de Ven maakte een fotoverslag van de eerste dag van Gent Jazz 2012, donderdag 5 juli. Klik hier om zijn foto's te bekijken.

Labels:

(Maarten van de Ven, 14.7.12) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.