Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Geen Jazzin' The Hague


Jazz en Den Haag. Sinds het verhuizen van North Sea Jazz naar Ahoy in Rotterdam gaan deze twee niet bepaald hand in hand. Na het verdwijnen van Pure Jazz en het fiasco rondom The Hague Jazz leek er met Jazzin' The Hague weer hoop op een Haags jazzfestival. Het mocht helaas niet zo zijn. Op woensdag 16 mei maakte de organisatie van het festival bekend dat het festival is afgelast.

Jazzin' The Hague zou op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni voor het eerst plaatsvinden in het World Forum Theater in Den Haag, het oude Congres Centrum dat jaren de thuisbasis was voor North Sea Jazz. Op het programma stonden onder andere optredens van Roy Hargrove, Macy Gray, Rita Reys, Oleta Adams, New Cool Collective en Hans Dulfer. Vorige week liet de organisatie weten dat de zeer tegenvallende kaartverkoop heeft geleid tot "een situatie waarin het onverantwoord is het festival door te laten gaan".

"Ondanks de vele positieve berichten in de media over het initiatief, het sterke programma en de uitgebreide marketinginspanningen, is het niet gelukt om voldoende kaarten te verkopen op basis waarvan er een festival georganiseerd kan worden dat eer doet aan de geprogrammeerde artiesten en zou kunnen voldoen aan de verwachtingen die de consument van een dergelijk festival mag hebben", aldus Arwin Touw namens de organisatie. "Met pijn in het hart moeten wij helaas constateren dat het publiek het massaal heeft laten afweten en dat de basis voor een jazzfestival in Den Haag blijkbaar is verdwenen."

Gekochte kaarten kunnen worden geretourneerd tegen volledige vergoeding van de aanschafwaarde. Kijk op de
website van Jazzin' The Hague voor meer informatie.

Labels:

(Maarten van de Ven, 21.5.12) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.