Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
Gent Jazz 2012


Van donderdag 5 tot en met zaterdag 14 juli vindt op de Bijlokesite het Gent Jazz Festival plaats. Deze elfde editie heeft weer een aantal absolute smaakmakers op het programma staan, zoals het Brad Mehldau Trio, Jim Hall & Scott Colley, het Dave Douglas-Joe Lovano Quintet, The Bad Plus feat. Joshua Redman en als klapper op de vuurpijl het Wayne Shorter Quartet.

Ook de nieuwe generatie komt aan bod met namen als Miguel Zenón, Ninety Miles, Igor Gehenot en Liesa Van der Aa. Achter de schermen werkt het festival voorts aan begeleidingstrajecten van zowel Belgische als internationale toptalenten. In dat kader stelt Gent Jazz dit jaar Robin Verheyen en Gretchen Parlato voor. Studenten van het Koninklijk Conservatorium Gent (KASK – School of Arts) zullen een project rond de muziek van Shorter uitwerken onder de titel 'Combo 42'.

Wat het popgedeelte van Gent Jazz betreft, kondigde de organisatie alvast de namen aan van Melody Gardot, D'Angelo en Gabriel Rios. Midweeks belooft Antony And The Johnsons en het Metropole Orkest een spannende combinatie te worden. Het programma voor donderdag 12 en zaterdag 14 juli zal later worden bekendgemaakt.

In de periferie van het festival brengt fotogalerie Flinxo 'Jazz en Fotografie', met werk van acht fotografen. Alle tentoongestelde foto's werden genomen op het Gent Jazz Festival tijdens de afgelopen tien jaar. Deze expositie toont een selectie van beelden van de hand van Jos Knaepen (de huisfotograaf van Gent Jazz), Tom Van Nuffel, Wouter Rawoens, Maarten Marchau, Christian Overdeput, Dominiek Dierick, Thomas Verfaille en last but not least onze eigen huisfotograaf Cees van de Ven.

Klik hier voor uitgebreide informatie over Gent Jazz 2012.

Labels:

(Maarten van de Ven, 7.4.12) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.