Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
dOeK Festival viert 10-jarig bestaan


Het dOeK Festival viert zijn tienjarig jubileum en pakt groot uit met twee avonden in het Bimhuis, een tour langs underground-podia, een interactieve klankinstallatie voor jong en oud en concerten op podia buiten Amsterdam.

Op zaterdag 21 april begint de avond met Sun Rooms, een trio bestaande uit Chicago's rising stars vibrafonist Jason Adasiewicz, bassist Nate McBride en drummer Mike Reed. Vervolgens WoKaLi, een al even spannend drietal met trombonist Wolter Wierbos, pianist Achim Kaufmann en drummer Christian Lillinger. De avond wordt besloten met de formatie Boerenbond, die 'nieuwe composities voor land- en tuinbouw' ten gehore zullen brengen. Dat belooft wat met creatieve geesten als trompettisten Eric Boeren en Peter Evans, toetsenist Cor Fuhler en drummer Michael Vatcher.

De kick-off van de tweede festivaldag, zondag 22 april, wordt verzorgd door The Now, een kwartet met fluitist Nicole Mitchell, rietblazer Peter van Bergen, bassist Wilbert de Joode en drummer Hamid Drake. Daarna wordt jazz uit de oude doos grondig opgeschud door The Gap, een formatie met onder anderen saxgenius Tobias Delius, trompettist Axel Dörner en drummer Steve Heather in de gelederen. De schurende pop à la impro van The Job besluit het dOeK Festival met vrije geesten als toetsenist Oscar Jan Hoogland en de jonge drummer Onno Govaert, die momenteel met Cactus Truck de vaderlandse podia onveilig maakt.

dOeK blijft onverminderd nieuwe wegen inslaan. Barrières tussen verschillende disciplines worden geslecht, de banden met de jongste generatie improvisatoren worden aangehaald en er staan nog talloze initiatieven op stapel voor de volgende tien jaar.

Klik hier voor meer informatie over het dOeK Festival.

Labels:

(Maarten van de Ven, 18.4.12) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.