Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
Roy Hargrove op Jazzin' The Hague


Op vrijdag 1 juni en zaterdag 2 juni zal het jazzfestival Jazzin' The Hague plaatsvinden in het World Forum in Den Haag. Op diverse podia zullen veel nationale en internationale artiesten te zien zijn.

Roy Hargrove is Artist in Residence is voor Jazzin' The Hague. Daarmee heeft het festival zich verzekerd van een trompettist uit het absolute topsegment van de jazz. Als Artist in Residence zal Hargrove meerdere optredens verzorgen. Zo zal hij met zijn eigen kwintet optreden en wordt ook zijn wereldberoemde RH Factor ingevlogen. Daarnaast zal Hargrove een gastoptreden verzorgen bij een grote Nederlandse bigband als het openingsconcert van het festival.

Naast Hargrove zijn onder anderen ook Roberta Gambarini, Kurt Rosenwinkel Standards Trio, New Cool Collective Big Band, Wouter Hamel, Barry Harris, Curtis Fuller, DJ Maestro en Jules Deelder gecontracteerd. Daarnaast zal het Rosenberg Trio op Jazzin' The Hague haar 25e verjaardag vieren met een bijzonder concert, waarvoor wereldberoemde gasten zijn uitgenodigd, zoals Dorado Schmitt en Florin Niculescu.

"We zijn nog volop bezig met het programma, maar zijn trots dat we nu al een deel bekend kunnen maken. De komende weken zullen we nog meer namen naar buiten brengen.", aldus Peter Beets, Hagenaar van origine met een bloeiende internationale carrière als jazzpianist. De programmacommissie streeft ernaar alle jazz en verwante stijlen te programmeren. Beets: "Het festival moet interessant zijn voor iedereen. Mainstream, avant-garde, pop en wereldmuziek zijn allemaal stijlen die op een festival van dit formaat te horen moeten zijn. Daarnaast is het belangrijk dat het publiek ook wat kan ontdekken en zullen wij ook jong talent programmeren", aldus Beets.

Het festival heeft met Arrow Jazz Fm en Radio 6 twee sterke mediapartners aangetrokken. Beide zenders zullen een grote promotiecampagne voeren. Daarnaast zal Radio 6 beide dagen live uitzenden vanaf het festivalterrein.

Klik hier voor meer informatie over Jazzin' The Hague.

Labels:

(Jacques Los, 10.3.12) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.