Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Miles Davis en Édith Piaf krijgen eigen postzegel


De overleden Amerikaanse jazzlegende Miles Davis en de Franse zangeres Édith Piaf worden in zowel de Verenigde Staten als in Frankrijk geëerd met een eigen postzegel.

De nationale postbedrijven van de Verenigde Staten en Frankrijk hebben in samenspraak besloten beide artiesten op twee zegels te vereeuwigen. De zegels komen in juni uit en bevatten zwart-wit foto's van beide legendes in karakteristieke poses.

"Dit is echt een eer", zei Lee Barham, de voorzitter van het comité Miles Davis Jazz Celebration, tegen de Amerikaanse krant The Telegraph. "Miles Davis was een van de grootste jazzmuzikanten en trompettisten in de wereld."

Davis en Piaf waren enorm succesvol in zowel Frankrijk als in de VS. Zo kreeg de Amerikaan Davis in 1989 uit handen van toenmalig burgemeester Jacques Chirac een hoge onderscheiding van de stad Parijs. De Française Piaf was op haar beurt zeer geliefd in de VS. Voor haar vertolking van Piaf in de biopic 'La Vie En Rose' ontving actrice Marion Cotillard een Oscar.

Davis overleed in 1991 op 65-jarige leeftijd. Hij wordt gezien als een van de invloedrijkste muzikanten van de twintigste eeuw. In vijftig jaar tijd maakte hij 67 studioalbums, 53 livealbums en 61 compilatiealbums. Piaf stierf in 1963 op 47-jarige leeftijd. Vandaag de dag wordt zij nog altijd herinnerd en gerespecteerd als één van de grootste zangeressen die Frankrijk ooit heeft gehad. Op podia is de echo van Piaf nog regelmatig te horen.

Labels:

(Maarten van de Ven, 8.2.12) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.