Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Eerste namen NSJF 2012 bekend


Festivaldirecteur Jan Willem Luyken heeft op Radio 6 de eerste namen voor het North Sea Jazz Festival 2012 bekendgemaakt. Onder meer Van Morrison, Macy Gray & David Murray Blues Big Band en het Wayne Shorter Quartet zijn bevestigd. Daarnaast staan Melody Gardot, Gregory Porter, Amos Lee en Tony Bennett op het programma tijdens het driedaagse festival in Rotterdam. Ook is er dit jaar weer een speciaal nachtconcert. In de nacht van vrijdag op zaterdag treedt Lenny Kravitz op. Voor dit plusconcert zijn ook losse kaarten te koop.

Verder bevestigd zijn Janelle Monáe, McCoy Tyner Trio with Ravi Coltrane, Pat Metheny Unity Band, Dave Holland Quartet, Robert Glasper Experiment en Hugh Laurie, de bekende acteur/pianist van wie vorig jaar het album 'Let Them Talk' verscheen, geproduceerd door Allen Toussaint. Naast deze namen maken ook Spectrum Road (Jack Bruce, John Medeski, Cindy Blackman en Vernon Reid), Ahmad Jamal, Joe Lovano-Dave Douglas Quintet, het Hiromi Trio met Anthony Jackson en Simon Philips, en The Kyteman Orchestra hun opwachting op de 37e editie van het grootste indoor jazzfestival ter wereld.

De gehele line-up en het tijdschema worden eind april bekendgemaakt. De verkoop van losse dagkaarten voor het festival - dat dit jaar plaatsvindt op 6, 7 en 8 juli -start donderdag 1 maart om 10.00 uur.

Labels:

(Jacques Los, 29.2.12) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.