Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


  

Vooruitblik
As Guests with Strings presenteert cd in JazzCase


Aanstaande donderdag presenteert As Guests with Strings op het podium JazzCase in Dommelhof te Neerpelt de cd 'Universal Mind', die ze op 1 en 2 juni 2010 hebben opgenomen tijdens een artists in residence aldaar.

As Guests, het samenwerkingsproject van de Tsjechische vibrafonist Miro Herák en de Slowaakse pianist Michal Vaňouček, aangevuld met bassist Janos Bruneel en drummer Yonga Sun (drums). De band speelt in het herkenbare idioom van het legendarische Modern Jazz Quartet. Deze avond worden ze versterkt door een drietal strings, die hun sporen reeds lang hebben verdiend - onder meer in het ijzersterke strijkkwartet Zapp 4: Oene Van Geel (viool), Jeffrey Bruinsma (viool) en Jorg Brinkmann (cello).

De muziek van As Guests is altijd een evenwichtsoefening tussen verschillende stijlen en een vermenging van nieuwe sounds in combinatie met uiteenlopende instrumenten. Tegen hun klassieke- en jazzachtergrond brengen ze nu strijkers in het klankenpallet. Doel van het samenbrengen van deze muzikanten is om als een geheel muziek te creëren die toegankelijk is voor ieder publiek, waarbij in de gevarieerde composities en ritmes elke muzikant – zowel als onderdeel van het geheel dan wel als solist - naar voren komt.

Klik hier voor meer informatie.

Draai om je oren geeft 3 x 2 vrijkaartjes weg voor dit concert! Het enige wat u moet doen is de volgende vraag beantwoorden: wat is de titel van de eerste cd van As Guests? Mail het antwoord naar redactie@draaiomjeoren.com. De eerste drie goede inzendingen kunnen gratis naar het concert met een partner.

Meer zien en horen?
Klik hier voor een live-uitvoering van 'Solace Cells, Part 2' door As Guests with Strings.

Labels:

(Maarten van de Ven, 18.1.12) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.