Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Concert
In volmaakte formatie hemelwaarts

David Berkman Trio, maandag 9 januari 2012, De Spieghel, Groningen

Misschien dat het met wat meer repetitietijd beter had uitgepakt, opperde drummer Owen Hart jr. naar aanleiding van zijn optreden met multi-instrumentalist Franz Selka, twee dagen eerder in de Groninger Cantina. Misschien – maar ik betwijfel het. Soms liggen muzikale opvattingen zover uit elkaar dat een verzoening geen reële optie is.

Bij pianist David Berkman was sprake van meer chemie. Al in het tweede nummer glom des drummers schedel van het eerlijke zweet. De interactie, ook met bassist Vassil Hadjigruder, was dermate intens dat hier gerust gesproken kon worden van een geprolongeerd orgasme. Onder een steile hoek steeg dit trio in volmaakte formatie hemelwaarts.

Nochtans was dit geen vaste groep. Dat impliceerde dat er uitsluitend standards gespeeld werden. Met een vaste band meng je daar vanzelfsprekend meer eigen werk door en geef je aan die evergreens een eigen draai. Maar in dat geval hadden we wellicht de subtiele Billy Higgins-ode van Hart in 'When Will The Blues Leave' gemist. Slechts de brede smile van Higgins ontbrak hier.

Labels:

(Eddy Determeyer, 17.1.12) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...
Menupagina's:


Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.