Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Cd
Klare/Platz/Kneer/Elgart – 'Modern Primitive' (Evil Rabbit, 2011)

Opname: 29 oktober 2010

Het label Evil Rabbit, dat sinds 2007 al 18 cd's heeft uitgebracht, specialiseert zich in het bijzonder in het produceren van impro-jazzmuziek. Zowel nationale als internationale improvisatoren hebben hun muziek al op het label vastgelegd. Naast werk van de initiatoren van het label – pianist Albert van Veenendaal en bassist Meinrad Kneer – werden cd's uitgebracht van onder anderen Mark Alban Lotz, Ab Baars, Fabrizio Puglisi, Eric Boeren, Jorrit Dijkstra, Gianni Lenoci en Esmee Olthuis.

Op 'Modern Primitive' hebben altsaxofonist/fluitist/klarinettist Jan Klare, gitarist Jeff Platz, Meinrad Kneer en drummer Bill Elgart zich verenigd in Bunker Ulmenwalt in Bielenfeld om ter plekke een impro-set op te nemen.

Het resultaat is een frisse en gevarieerde exercitie, waarin energieke free-jazz stukken worden afgewisseld met serene, doordachte klankjuweeltjes. Elk van de muzikanten beheerst het impro-metier voortreffelijk. Beheersing van hun respectievelijke instrumenten plus inzicht en muzikaliteit ten aanzien van het collectief improviseren; het vormt hier de garantie voor boeiende en kwalitatieve improvisatiemuziek met verstilde en heftige virtuoze momenten.

'Modern Primitive' is wederom een aanwinst in de bijzondere (ook qua lay-out) Evil Rabbit-collectie.

Meer horen?
Klik
hier om korte geluidsfragmenten van deze cd te beluisteren.

Labels:

(Jacques Los, 11.1.12) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.