Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
Stranger Than Paranoia 2011


Voor de eerste maal gaat het inmiddels landelijk vermaarde muziekfestival Stranger than Paranoia on the road. Een festival waarbij het publiek op verrassende soms zelfs confronterende wijze, kennis kan maken met muziek die - vaak letterlijk - de grenzen overschrijdt. Stranger Than Paranoia is een festival dat zich sinds 1993 bezighoudt met het etaleren van diverse muziekdisciplines en cross-overs, in de breedste zin des woords. Het wordt jaarlijks rond kerst in Paradox te Tilburg gehouden.

Als extra uitbreiding/aanvulling op het reeds bestaande festival brengt Stranger Than Paranoia nu ook één van die vele typische 'Paranoia'-avonden voor het eerst naar de theaters toe. Onder de noemer 'Stranger than Paranoia on the road' treden geheel in de 'Paranoia'-traditie drie groepen uit totaal verschillende muziekdisciplines op, aangekondigd (-gedanst, -gezongen, -gemimed) door diverse spreekstalmeesters.

Dit jaar te zien in drie steden: Breda (Avenue Theater, 19 december), Den Bosch (Toonzaal, 21 december) en vanzelfsprekend Tilburg (Paradox, 22, 24 en 27 december). Vijf avonden met zo'n 12 groepen, zoals Kurt Rosenwinkel, het Giovanni Falzone Quartet (met een ode aan Jimi Hendrix), Ray Anderson-Han Bennink-Paul van Kemenade, het Brabants Jazz Orkest met Eric Vaarzon Morel en Deborah Carter, Tuur Floorizone, het Free Tallinn Trio en Earl Okin.

Sinds de eerste editie van Stranger Than Paranoia in 1993 is musicus Paul van Kemenade de programmeur van dit bij musici, publiek en pers geliefde festival. Hij tekent ook voor de 'Stranger than Paranoia on the road'-edities.

Klik hier voor uitgebreide informatie.

Labels: ,

(Jacques Los, 14.12.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.