Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Liefhebbers brengen jazz terug in Utrecht


Vanaf deze maand wordt elke tweede donderdagavond van de maand Het Vorstelijk Complex in Utrecht omgetoverd tot chique nachtclub voor 'La Couleur Royale'. Met dit evenement brengen jazzliefhebbers hun favoriete muziek weer terug in de Domstad. De eerste keer werd gepresenteerd door nieuwslezer Eva Brouwer. Samen met de Charli Green Bigband zong ze een aantal jazznummers.

De initiatiefnemers zijn Utrechtse muzikanten die door de sluiting van het SJU Jazzpodium geen plek meer hebben om jazz te spelen. De bedoeling is dat in het Muziekpaleis een zaal komt voor jazz, maar daar kunnen de muzikanten op zijn vroegst pas over anderhalf jaar terecht. 'La Couleur Royale' moet een maandelijks terugkerende muziekavond worden. Een keer in de drie maanden wordt er een groter jazzoptreden gepland in de theaterzaal.

Ongeveer tegelijkertijd organiseerde een andere groep jazzmuzikanten een evenement in het Muziekhuis Utrecht aan de Loevenhoutsedijk. Op zondagmiddag 18 december zette belangenvereniging U Jazz meerdere jazzbandjes in de spotlichten. Zo waren er optredens van Mark Alban Lotz, Wolter Wierbos, Coen Kaldeway, Akos Laki, Tjitze Vogel, Ad Colen, Corrie van Binsbergen, Michael Baird, Tetzepi, Jan Schellink, Dion Nijland, Haytam Safia en Albert van Veenendaal.

Labels:

(Maarten van de Ven, 21.12.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.