Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Justin van Uum wint Eujazz Award 2011


Tijdens een sfeervolle jazzavond in het Cultuurhuis te Heerlen is op 26 november onder grote belangstelling de Eujazz Award uitgereikt aan Justin van Uum. De 22-jarige bassist en conservatoriumstudent uit Meerssen ontving de prijs uit handen van Jean Heasen, voorzitter van het Eujazz-samenwerkingsverband van jazzfestivals, waaronder Aken, Luik, Maastricht en Heerlen.

De driekoppige jury, bestaande uit Jan Jan Formannoy, Paul van der Steen en Walter Hennecken, schreef in haar rapport: 'Een man met een goede timing, voortdurend luisterend naar en communicerend met medemuzikanten. Hij valt bovendien op door zijn open en ronde geluid. De articulatie is uitstekend verzorgd. Muziek wordt nooit een brij.' De jury viel ook voor zijn drive. "Dat is er een die leeft voor zijn instrument en er uiteindelijk ook in begraven wil worden", zei een van de juryleden tijdens het beraad over de deelnemers aan deze competitie.

De prijs bestaat uit het beeld 'Snap your fingers' van beeldend kunstenaar Marc Truijen, een concerttour langs de EUjazz-festivals in 2012 en enkele masterclasses naar keuze. Een aanmoedigingsprijs ging naar de 17-jarige saxofonist Christian Martens. Aansluitend aan de prijsuitreiking gaf Boy Edgar Prijswinnaar Ferdinand Povel met zijn kwintet een concert voor de volle zaal.

Labels:

(Jo Dautzenberg, 6.12.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.