Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Cd
Arne van Coillie Unit - 'De Hipste' (RailNote, 2011)

Opname: juli 2011

Merkwaardig genoeg vat pianist Arne van Coillie mijn bezwaren tegen zijn cd in zijn eigen liner notes al aardig samen. 'Who the hell is waiting for yet another postboppish effort? By whom? Arne how-do-you-pronounce-that?' Goede vraag, want er is echt niets dat deze schijf uit doet stijgen boven wat er op dit gebied zoal uitkomt. De composities zijn slap en de muzikanten braaf, saxofonist Andy Declerck voorop.

'De Hipste' is dus een vlag die de lading allerminst dekt. De titel slaat op de middelbare schoolervaringen van Van Coillie, toen hij als enige naar Duke Ellington, Charles Mingus en Thelonious Monk luisterde, terwijl de rest van de meute in The Cure of Madonna was. De hipste van Leuven dus.

Er gebeurt kortom hoegenaamd niets op deze cd. De muzikanten verstaan hun vak – misschien zaten ze allen dik onder de valium, wie zal het zeggen. De unisonolijntjes die Van Coillie en Declerck frequent spelen, moeten die nog genoemd worden? Ik voel me na het beluisteren van 'De Hipste' eerlijk gezegd te slap om er verder nog iets over te zeggen.

Meer horen?
Klik
hier om van dit album de volgende tracks te beluisteren: 'De Hipste', 'Seen The Light?' en 'Fleeting'.

Labels:

(Eddy Determeyer, 24.12.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.