Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Vooruitblik
Swing City goes Bebop


Utrecht kent het fenomeen Culturele Zondagen. Op min of meer maandelijkse basis worden thematisch – bijvoorbeeld 'Utrecht danst', 'Kadeconcerten', 'Uitfeest' - culturele activiteiten georganiseerd. Op zondag 11 december is de jazz aan bod en dan vooral de Charlie Parker & Dizzy Gillespie-jazz: de bebop.

Films, lezingen, kinderactiviteiten, jamsessies en concerten vormen de bestanddelen van deze culturele zondag. Programmeur Cyriel Pluimakers heeft ten aanzien van de concerten flink uitgepakt. Zowel nationaal als internationaal befaamde formaties betreden de podia.

In het poppodium Ekko spelen 's middags The Jazzinvaders en in de avonduren Casey's Tenor Madness met de drie tenorsaxofonisten Alexander Beets, Hans Dulfer en Boris van der Lek. Vier andere Nederlandse saxofoontoppers - Rolf Delfos, Bart Wirtz, Mete Erker en Peter Broekhuizen - concerteren onder de naam Artvark Saxophone Quartet in Grand Hotel Karel V.

Nog meer saxofoongeweld is te vinden in Huis a/d Werf. Daar treden op het Engelse Stan Tracy Trio met de Schotse saxofonist Bobby Wellins, later gevolgd door het Rein de Graaf Trio met de Amerikaanse altsaxofonist Herb Geller en de Nederlandse altisten Benjamin Herman en Ben van Gelder. De Utrechtse meester-saxofonist Ad Colen is te vinden in de Kunstuitleen en in Vredenburg Leeuwenberg worden de wat modernere klanken vertolkt door pianist Michiel Braam en de Talking Cows, met onder meer pianist Robert Jan Vermeulen en saxofonist Frans Vermeerssen.

Klik hier voor uitgebreide informatie.

Labels:

(Jacques Los, 22.11.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...






Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.