Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
November Music 2011


November Music is het belangrijkste internationale festival voor actuele muziek in Nederland. Het meerdaagse festival vindt jaarlijks plaats op diverse locaties in 's-Hertogenbosch en heeft nauwe banden met belangrijke festivals in verschillende Europese landen, zoals België, Duitsland, Engeland en Italië. Daarnaast organiseert November Music concerten op meerdere podia, waaronder een aantal musea en andere kunstinitiatieven.

Het festival, met de nadruk op hedendaags gecomponeerde muziek, vindt plaats vanaf 9 tot en met 13 november. Muziek van ondermeer Louis Andriessen, Edgard Varese, Lygeti, Schnittke, Robin de Raaff, Martijn Padding en Rihm worden door diverse ensembles uitgevoerd. Verder biedt November Music ruimte aan electronica, muziektheater en geluidsinstallaties. Ook de jazz komt substantieel aan de beurt.

Onderdelen van het jazzprogramma zijn: de David Kweksilber Big Band, het trio Bram Stadhouders/Jim Black/Sidsel Endresen, The Inbetweens, The Thing XL met Wolter Wierbos en Han Buhrs, en als klapstuk op de zaterdagavond de 'ECM Artists in Concert' met Arve Henriksen/Audun Kleive, het Iro Haarla Quartet, Craig Taborn & Yuri Honing en het Craig Taborn Trio.

Klik hier voor uitgebreide informatie.

Labels:

(Jacques Los, 2.11.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.