Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


   


Jazzprofiel / The Jazztube
Azar Lawrence


"Toen drummer Alphonse Mouzon Lawrence hoorde spelen in de Village Vanguard, adviseerde hij pianist McCoy Tyner hem in zijn groep op te nemen. Het waren de beginjaren zeventig. Lawrence's muzikale carrière kon niet glansrijker van start gaan. Met Tyners formatie werden in die tijd enkele opmerkelijke albums geproduceerd op het label Milestone. Tyner en Lawrence soleren krachtig en met een intense drive, daarbij adequaat ondersteund door bassist Juney Booth en drummer Mouzon. Het vijfentwintig minuten durende groovy 'Walk Spirit, Talk Spirit' doet je van je luie bank springen."

Jacques Los schreef een uitgebreid profiel over Azar Lawrence, met een aanbeveling deze saxofonist onverwijld naar Nederland te halen. Klik hier om zijn artikel te lezen.

Bekijk de Jazztube!
In 1974 speelde het McCoy Tyner Quintet op het jaarlijkse Jazz Jamboree in Warschau. In het kwintet van de pianist speelde Azar Lawrence sopraan- en altsaxofoon, met daarnaast Juney Booth op contrabas, Wilby Fletcher op drums en Guilherme Franco op percussie. Van dit concert zie en hoor je 'Walk Spirit, Talk Spirit'. Klik op de afbeelding linksboven om de Jazztube te bekijken.

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 4.11.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.