Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
Internationale jazztop in Muziekgebouw Eindhoven


Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven presenteert in het nieuwe concertseizoen een ijzersterk jazzprogramma. Met namen als Sonny Rollins, Madeleine Peyroux, Arve Hendriksen en Oleta Adams haalt het Muziekgebouw de internationale top naar Eindhoven. Bovendien is Muziekgebouw Eindhoven in november voor de vijfde keer gastheer van de uitreiking van de prestigieuze Edison Jazz|World Awards.

Sonny Rollins geeft een exclusief concert in Eindhoven. De saxofoongigant speelde al voor zijn twintigste met Miles Davis, die later over hem zei: "He was an aggressive, innovative player who always had fresh musical ideas. I loved him back then as a player and he could also write his ass off..." In de Eindhoven Airport Zaal geeft Rollins als een van the last guys left een bij voorbaat memorabel concert!

In 2005 veroverde Madeleine Peyroux wereldwijd de harten van publiek, pers en artiesten met haar album 'Careless Love'. Haar stem doet sterk denken aan Billie Holiday en ze geeft een eerbetoon aan het vroege blues- en jazzgenre. Maar wel onder haar eigen voorwaarden; Peyroux is volwassen en slaat een eigen weg in. "I'm interested in exploring tougher sounds, even ugly sounds... trying to find something more raw than the voice that I have now, and in the accompaniment that I have become used to."

De Noorse trompettist Arve Henriksen is winnaar van de Paul Acket Award 2011, een prijs die jaarlijks door North Sea Jazz uitgereikt wordt aan een artiest die meer aandacht verdient voor zijn of haar uitzonderlijke prestaties. Zo speelde de Noor bij de hardrockband Motorpsycho en nam hij platen op met David Sylvian. Momenteel speelt Henriksen met de band Supersilent. Hij bracht zijn eigen album 'Cartography' uit op het label ECM. In de Eindhovense Catharinakerk ontmoet hij a capella-ensemble Trio Mediaeval voor een impro make-over van middeleeuws repertoire.

Daarnaast heeft het Muziekgebouw Eindhoven twee jazzseries in samenwerking met North Sea Jazz en Jazzism.

Klik hier voor meer informatie.

Labels:

(Jacques Los, 19.10.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.