Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws / Vooruitblik
Music Kitchen brengt avontuurlijke muzikale ontmoeting NL-NY


Onder de noemer Music Kitchen presenteert Stichting TryTone projecten met concerten in Europa met hoogwaardige, avontuurlijke muziek. Daarin staat de ontmoeting tussen Nederlandse en buitenlandse musici centraal. Het zijn stuk voor stuk avontuurlijke, grensverleggende en unieke ontmoetingen. Deze maand verzorgt Music Kitchen een avontuurlijke ontmoeting tussen de Celano/Baggiani Group uit Nederland en het New Yorkse duo Ellery Eskelin & Sylvie Courvoisier. Zij zullen van 7 tot en met 15 okober podia aandoen in Tilburg, Leiden, Eindhoven, Middelburg, Amsterdam en Rotterdam.

De Celano/Baggiani Group is een van de grootste ontdekkingen van de laatste jaren. Zij zijn sterk beïnvloed door de Nederlandse improvisatiemuziek-traditie in de lijn van grootmeesters als Misha Mengelberg en Han Bennink. De twee bandleiders, de Argentijnse Amsterdammers Guillermo Celano en Marcos Baggiani, integreren daarnaast op subtiele wijze elementen uit rock, jazz en Zuid-Amerikaanse folkmuziek in hun composities. De muziek wint daardoor aan warmte, bezieling en diepgang. Gitarist Celano en drummer Baggiani hebben naast de ijzersterke bassist Sven Schuster nog een grote troef in handen: rietblazer Michael Moore, wegens zijn weergaloze spel al jaren een van de meest geliefde musici in Nederland.

Ellery Eskelin en Sylvie Courvoisier behoren beiden tot de top van de dynamische New Yorkse avant-garde jazzscene. Zij spelen regelmatig met musici als John Zorn, Joey Baron, Dave Douglas, Marc Ribot en Jim Black. Als duo overbruggen zij op wonderbaarlijke manier de grote afstand tussen elkaars achtergrond. Tenorsaxofonist Eskelin is diep geworteld in de jazztraditie. Pianiste Sylvie Courvoisier, oorspronkelijk uit Zwitserland, is klassiek opgeleid en benadert haar muziek met een rigorositeit die men kent van uitvoerders van complexe hedendaagse gecomponeerde muziek.

Klik
hier voor meer informatie over Music Kitchen NL-NY.

Labels:

(Jacques Los, 5.10.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.