Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Tineke Postma sleept Edison binnen


Saxofoniste Tineke Postma heeft in Nederland de muziekprijs Edison Jazz Nationaal gewonnen met haar album 'The Dawn Of Light'. Dat kreeg zij vrijdagavond te horen tijdens de opnames van het AVRO-programma Opium, zo maakte de Edison Stichting bekend.

De jury koos voor Postma (1978) omdat zij met dit album aantoont dat 'haar muzikale ontwikkeling gestaag voortschrijdt en haar eigen stijl zich steeds duidelijker aftekent'. Ze laat bovendien veel ruimte voor de muzikanten met wie ze een hecht kwartet vormt: Marc van Roon, Frans van der Hoeven en Martijn Vink, aldus de jury.

In de categorie Jazz Vocaal won de Amerikaanse vocalist Kurt Elling met zijn album 'The Gate'. De in Nederland geboren en in de Verenigde Staten getogen pianist Gerald Clayton, zoon van bassist/bandleider John Clayton, sleepte de prijs voor beste internationale jazzartiest in de wacht. De jury roemt zijn plaat 'Bond - The Paris Sessions' en omschrijft hem als een 'opvallend ruimdenkend pianist'.

De Portugese zangeres Mariza krijgt verder een Edison in de categorie World voor haar album 'Fado Tradicional' en de prijs voor de beste dvd gaat naar de legendarische opnames uit 1968 van een nog jonge Aretha Franklin live in het Concertgebouw in Amsterdam.

De uitreiking van de Edisons vindt plaats op woensdag 16 november in het Muziekgebouw in Eindhoven.

Meer horen?
In maart 2010 had Donata van de Ven een interview met Tineke Postma voor Draai om je oren.
Klik hier om het te lezen.

Labels:

(Maarten van de Ven, 29.10.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.