Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws / Vooruitblik
JazzLab en JazzCase brengen interessante MixTuur


JazzLab Series onderhoudt een actief en hoogstaand netwerk, dat zich engageert om Belgische jazz in de best mogelijke omstandigheden aan een breed publiek te presenteren. Elke maand tourt een jazzgroep door Vlaanderen en Brussel, langs een selectie van cultuurcentra, kunstencentra en clubs die zich als partner van JazzLab Series onvermoeibaar inzetten om Belgische jazz het platform te bieden dat het verdient. Een van zo'n concertreeksen is MixTuur, een nieuw project van accordeonist en componist Tuur Florizoone. JazzCase opent er op donderdag 15 september 2011 het nieuwe seizoen mee in Provinciaal Domein Dommelhof te Neerpelt.

Bij het grote publiek is Tuur Florizoone vooral bekend vanwege zijn soundtrack voor de film 'Aanrijding in Moscou' en van zijn jazztrio Tricycle, waarmee hij al eerder te gast was in JazzCase. Voor dit concert omringt Florizoone zich met een paar vaste muzikale kompanen uit de Belgische jazz- en improscene en een aantal Afrikaanse muzikanten. Zo wordt hij bijgestaan door Michel Massot op de tuba, Marine Horbaczewski op de cello, percussionist Chris Joris, bassist Nicolas Thys en klankkunstenaar Laurent Blondiau op de trompet. Naast deze Belgische grootheden wordt hij omringd door Afrikaanse artiesten als het jonge drumtalent Wednlavi Zabsonré uit Burkina Fasso en de bekende balafonspeler Aly Keita uit Kameroen. De multi-etnische groep muzikanten wordt vervolledigd door het Zuid-Afrikaanse zangtalent Tutu Puoane (al eerder te zien in JazzCase) en het Congolese koor Nabindibo.

Deze groep muzikanten nam recent een nieuwe cd op en trekt met het programma op tournee. Ter gelegenheid van het vijfjarig lustrum van JazzCase zal de primeur van deze JazzLab-tournee in Dommelhof plaatsvinden. Het belooft een niet te missen feestelijke en begeesterende mix van culturen, stijlen en instrumenten te worden. Tuur Florizoone walst immers zonder problemen door genres, zoals avant-folk, blues, postrock, tango, jazz en wereldmuziek.

Het concert begint om 20.30 uur. De entree bedraagt 10 euro.

Meer horen?
Lees op Kadratuur een uitgebreide introductie van deze concertreeks door Koen van Meel. Klik hier.

Labels:

(Maarten van de Ven, 10.9.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgi√ę
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.