Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
Belgische televisie pakt uit met jazz


Van 12 tot en met 15 augustus vindt in Park den Brandt in Antwerpen de dertigste editie plaats van Jazz Middelheim. In de aanloop naar deze jubileumuitgave kijkt Canvas op zondag 7 augustus terug op de rijke geschiedenis van het festival, met de documentaire '30 edities Jazz Middelheim' en de marathonuitzending 'De Nacht van de Jazz'.

Jazz Middelheim is één van de oudste jazzfestivals van België en heeft een uitstekende reputatie in binnen- en buitenland. Het festival richt zich niet alleen tot jazzliefhebbers, maar weet met zijn gemoedelijke en ongedwongen sfeer sinds jaar en dag ook de harten van families en jongeren te veroveren.

In '30 edities Jazz Middelheim' blikt Canvas terug op de voorbije 29 uitgaven met getuigen van het eerste uur, muzikanten en jazzliefhebbers. Men gaat terug naar 1969, het startjaar van Jazz Middelheim. De documentaire schetst de ontstaansgeschiedenis van het festival en staat stil bij de unieke locatie Park Den Brandt. Met verrassende en ontroerende beelden van legendarische optredens van (inter)nationale jazzgrootheden, zoals Dizzy Gilespie, Art Blakey, Toots Thielemans en Philip Catherine.

'De Nacht van de Jazz' brengt in de nacht van zondag 7 op maandag 8 augustus vier uur onversneden jazz-hoogtepunten uit het rijke VRT-archief. Er is muziek van Max Roach, Sonny Rollins, Lester Bowie, Chick Corea, Don Cherry, Cecil Taylor, Fred Van Hove, Philip Cathérine, Toots Thielemans & Flat Earth Society en vele, vele anderen.

'30 edities Jazz Middelheim', 21.50 - 22.40 uur, Canvas
'Nacht van de Jazz', 00.40 - 4.40 uur, Canvas

Labels:

(Maarten van de Ven, 7.8.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.