Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Scene report
Na Jamie Cullum sparren in nachtelijke jamsessie


De zondagprogrammering van Jazz Middelheim trok aanvankelijk wat tam aan ons voorbij en zo leek het een rustig 'tussendagje' te worden - maar dat bleek gerekend buiten de waard Jamie Cullum, die het afsluitende concert voor zijn rekening nam. Met een energie waarmee je normaal gesproken een gezin een dag lang van stroom zou kunnen voorzien, zette de zanger/pianist een even verbluffende als overweldigende performance neer. Het massaal toegestroomde publiek ging volledig uit zijn dak. Cullum besloot het concert solo aan de vleugel met een kippenveluitvoering van de themasong van 'Gran Torino', Eastwoods opus magnum.

Na afloop ging het feestje gewoon verder tijdens een stomende nachtelijke jazzsessie in De Singel, waar ook Cullums uitstekende trompettist Rory Simmons binnenwaaide om zijn chops aan te scherpen in het gezelschap van een effectieve who is who van de Antwerpse jazzscene. Zo schoven gedurende de nacht musici aan als Ben Sluijs, Eric Thielemans, Manolo Cabras, Lynn Cassiers, Jozef Dumoulin, Christian Mendoza en Bert Joris, met wie Simmons zich na afloop nog een tijdje onderhield - kwaliteit herkent kwaliteit. Geïnspireerd en gedreven spelend zorgden zij voor een prachtig coda van deze festivaldag.

Klara zendt ook vandaag, de interessante slotdag, alle concerten van Jazz Middelheim weer live uit; je kunt het festival hier volgen.

Labels:

(Maarten van de Ven, 15.8.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgi├ź
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.