Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws / Scene report
Jazz Middelheim Museum online


Vrijdagavond ging de tent van Jazz Middelheim volledig uit zijn dak bij het optreden van Toots Thielemans, de Godfather van het festival, dat dit jaar weer een uiterst succesvolle editie kent. Muzikaal gezien een stuk spannender was gisteren, toen componist/saxofonist John Zorn voor de gelegenheid het programma mocht samenstellen. Een topdag met concerten van Bar Kokhba en het Masada Sextet, die nog lang zullen nagalmen... Maar daarover later op deze website veel meer!

Voor de thuisblijvers is het misschien wel interessant eens een virtueel tripje te maken naar het festival met het online Jazz Middelheim Museum, een interactieve tijdslijn op Cobra.be (VRT) met de memorabele momenten uit dertig edities van het festival. Er is bijzonder veel audiovisueel materiaal te zien in de meest diverse genres, van klassieke jazz en fusion tot free jazz, met grote namen, vergeten helden, en het kruim van de Belgische jazz. Klik hier om het 'museum' te bezoeken.

Klara zendt overigens alle concerten live uit en serveert voor en na de concerten gesprekken met muzikanten, bezoekers, kenners. Volg het festival hier.

Labels:

(Maarten van de Ven, 14.8.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.