Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Vooruitblik
Dinant Jazz Nights 2011


Van 14 juli tot en met 22 juli 2011 is saxofonist Joe Lovano de peetvader van het veertiende Dinant Jazz Nights festival. Lovano is stilaan een levende jazzlegende aan het worden. Zijn spel belichaamt de hele jazztraditie, niet in het etaleren van zijn kennis met citaten, maar in de wijze waarop hij zijn eigen taal heeft ontwikkeld. Met zijn volle, emotionele geluid legt hij in elke noot zó veel gevoel, intensiteit en swing, dat hij in welke stijl ook de muzikale essentie blootlegt. Maar, zoals de organisatoren van Dinant Jazz Nights duidelijk maken, Lovano's subliem geconcipieerde muziek kan alleen dan bestaan als er ruimte is voor de andere musici. In Dinant staat hij met Us Five op het podium en treedt hij ook aan met zijn Super Sonix Quartet met als speciale gast drummer Manu Katché. Bovendien is hij ook gastmuzikant bij John Scofield's New Quartet.

Andere saxofoongrootheden die acte de présence geven zijn: Charles Lloyd met Jason Moran, Reuben Rogers, Eric Harland en Steve Grossman met onder meer drummer Alvin Queen. Andere vermaarde en interessante formaties, die zich op het festival presenteren, zijn: Toots Thielemans & Kenny Werner, het Brussels Jazz Orchestra, het Fred Van Hove Quartet en het Mike Stern Quartet.

Het festival zal op vrijdag 22 juli afgesloten worden met een concert van Kid Creole & The Coconuts. Ondanks de enorme stijlbreuk met de rest van het programma, zal Creole Dinant ongetwijfeld laten dansen met behulp van zijn groep van dertien musici en zijn latino- en calypsoritmes. De keuze voor Creole is op papier een valse noot, maar geen haan die daar naar zal kraaien op een zwoele zomeravond. Behalve een enkele kniesoor!

Klik hier voor uitgebreide informatie over Dinant Jazz Nights 2011.

(Jacques Los, 9.7.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...






Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.