Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Stranger Than Paranoia nu ook in Breda en Den Bosch


Voor het eerst in haar geschiedenis gaat het inmiddels befaamde muziekfestival Stranger Than Paranoia in drie Brabantse steden plaatsvinden: Breda, Den Bosch en Tilburg.

Het vijfdaagse festival start op 19 december in De Avenue in Breda en wordt geopend door het internationale kwintet van altist Paul van Kemenade met Ray Anderson, Han Bennink, Frank Möbus en Ernst Glerum, met in de tweede set het Brabants Jazz Orkest, met als gasten zangeres Deborah Carter en flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel. Spreekstalmeester is de Britse komiek, muzikaal genie en sexsymbool Earl Okin.

Het festival gaat verder op 21 december in de Toonzaal in 's-Hertogenbosch en op 22, 24 en 27 december in Paradox Tilburg. Verder treden onder meer op: de Italiaanse meester-trompettist Paolo Fresu met pianist Antonello Salis en bassist Furio Di Castri (PAF Trio), uit Estland het bijzondere Free Tallinn Trio, het extravagante Italiaanse Giovanni Falzone Electric Quartet met een ode aan Jimi Hendrix en duo Busch & Van Kemenade met als gast de Russische french horn-speler Arkady Shilkloper.

Het volledige programma van Stranger Than Paranoia wordt binnenkort bekendgemaakt.

(Jacques Los, 13.7.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.