Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Nieuws
Organisator The Hague Jazz stopt


De kogel is door de kerk: organisator Ruud Wijkniet van The Hague Jazz stopt ermee. Na alle commotie rondom de zesde editie van het Haagse jazzfestival, laat hij in het AD weten het niet op te kunnen brengen in 2012 een nieuwe editie te organiseren.

In het AD laat Wijkniet weten gefrustreerd te zijn over de vele kritiek op het festival. "Den Haag wil ons niet meer", aldus Wijkniet. Hoewel het altijd werd ontkend, geeft de organisator in het AD nu wel degelijk toe dat het festival financiƫle problemen had. The Hague Jazz stond slecht bekend qua betalingsgedrag en dat zorgde ervoor dat alle leveranciers nu een voorschot van honderd procent wilden hebben. "Dat heeft me genekt", aldus Wijkniet. Ook blijkt uit het AD dat de gemeente Den Haag het festival dit jaar meerdere malen gered heeft door garanties te geven aan leveranciers.

Voetbalclub ADO Den Haag ging dit jaar een partnerschap aan met Ruud Wijkniet. Mark van der Knallen, de eigenaar van ADO, wist nog niets van het vertrek van Wijkniet, maar laat wel weten erg teleurgesteld te zijn over de onprofessionele manier waarop het festival dit jaar werd geleid. "Het lijkt wel op ADO van drie jaar geleden." Toch wil Van der Knallen het festival een kans geven op een vervolg, maar dan zonder Ruud Wijkniet. "Ik ga samen met de huidige organisatie van het festival nadenken over een betere editie in 2012."

Bron: 3VOOR12

Meer weten?
Klik
hier voor een eerder bericht over The Hague Jazz 2011.

(Maarten van de Ven, 4.7.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.