Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
In memoriam / The Jazztube
Paul Weeden


Op 2 juli overleed in Oslo de Amerikaanse gitarist Paul Weeden op 88-jarige leeftijd. Hij speelde in de jaren vijftig en zestig met mensen als Don Patterson, Sonny Stitt, Gene Ammons en Eddie 'Lockjaw' Davis. In 1971 verliet hij de Verenigde Staten om zich in Noorwegen te vestigen.

"Een opmerkelijk verhaal dat ik over Paul hoorde was, dat hij op een vliegveld George Benson tegen het lijf was gelopen. Paul en George kenden elkaar en George begon te klagen over het gebrek aan werk en dat het allemaal niet zo lekker liep. "How can I change it?", vroeg George aan Paul. "Start singing", was Pauls antwoord en the rest is history."

Herbert Noord was bevriend met Weeden en schreef een uitgebreid in memoriam, die hij lardeerde met persoonlijke herinneringen. Klik
hier om het te lezen.

Bekijk de Jazztube!
Klik op de afbeelding hierboven om Paul Weeden aan het werk te zien samen met een andere gerenommeerde gitarist, wijlen Wim Overgaauw. Ze worden begeleid door Sven Schuster op bas en Marcel Serierse op drums in wat een huiskamerconcert lijkt. We horen een uitvoering van 'Billie’s Bounce'.

Labels:

(Maarten van de Ven, 25.7.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.