Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Cd
Trio Grande & Matthew Bourne– 'Hold The Line!' (W.E.R.F., 2011)

Opname: maart 2011

Als je deze cd beluistert, is het moeilijk voor te stellen dat pianist Matthew Bourne hier de gast is. Hij lijkt in sommige nummers de band te leiden, soleert prominent en drukt als onvervalste romanticus zijn stempel op Trio Grande.

Hoewel het gebodene zich in het hokje van de improvisatiemuziek laat persen, is alles zorgvuldig vormgegeven en neigt het idioom in een aantal nummers eerder naar hedendaagse kamermuziek dan naar jazz. Nochtans kun je concluderen dat deze Belgen een zwak hebben voor halfvergeten standards uit de jaren veertig, hoewel alles uit eigen keuken komt.

Het eerste nummer, 'D’une Autre Époque', verwijst met de verfrommelde stem van Bourne naar Bob James' 'Wolfman' uit 1965, een van de eerste en meest overtuigende fusies van jazz en elektronische muziek. Elders, in 'Fourmis', vormen tubaspeler Michel Massot en drummer Michel Debrulle een soort budget brassband die gemoedelijk over de kasseien van de Brugse Gapaardstraat hobbelt, in de zoete wetenschap dat daarginder, bij de Versteende Nacht, Alain een mooie pint Straffe Hendrik heeft klaarstaan.

Meer horen?
Klik
hier voor geluidsfragmenten van de volgende tracks van dit album: 'BDK Theme', 'Roche Colombe' en 'Habop'.

(Eddy Determeyer, 4.7.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.