Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Concert
Opwindend avontuur met maestrotrompettist

Seb's Web & Randy Brecker, zaterdag 21 mei 2011, Paradox, Tilburg

Drummer, componist en arrangeur Sebastiaan Cornelissen is het kloppende hart van de band Seb's Web. Uiteraard was het voor de band zelf, maar zeker ook voor het publiek een opwindend avontuur om zo close bij de wereldberoemde trompettist Randy Brecker te zijn in de intieme sfeer van het Paradox-podium.

De band brengt funk en fusion die staat als een huis. Met zijn vet strakke ritmes en tomeloze energie wist Cornelissen vooral de Franse gitarist Marc Guillermont op te zwepen tot mooie lange solo's, die regelmatig aan Mike Stern deden denken. Ook toetsenist Coen Molenaar en bassist Frans Völlink kregen ruimschoots gelegenheid tot soleren. De heerlijke funky lijnen gingen jammer genoeg soms wat verloren in het hard afgestemde geluid.

Vanaf het tweede nummer kwam Brecker de band aanvullen, een duidelijke extra bij het thematische werk en solistisch helemaal puik. Zoals we van deze maestrotrompettist gewend zijn, toonde hij weinig interactie met het publiek en slechts een enkele aanmoedigende blik richting drummer. Als een leraar maakte hij voortdurend aantekeningen in de partituren.

Na zo veel spetterende jazzrock was het wel een welkome afwisseling om in de toegift te genieten van de ballad 'Summer Rain', een compositie van de hand van Coen Molenaar.

Klik hier voor een fotoverslag van dit concert.

(Monique van der Lint, 7.6.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...
Menupagina's:


Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.