Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik / Jazz op verzoek #14 / Terugblik
I Compani 25 jaar!


I Compani bestaat dit jaar 25 jaar. Het orkest viert dit met een speciaal feestprogramma, 'Mangiare!', een productie waarin eten centraal staat. Vanavond brengt I Compani het ten gehore in de Schouwburg te Arnhem.

Het 10-koppige jazzensemble staat bekend om zijn verbindingen met film, theater, gedichten, dans, mode en erotiek. De relatie met film staat ook nu weer centraal. Flitsen, fragmenten, stills uit bekende en minder bekende films zijn te zien. Ook komen er persoonlijke statements in voor: de relatie van de musici met eten. De muziek volgt de smaak en de structuur van het eten. Zo horen we taaie, zure, droge en bittere muziek.

Op zaterdag 8 januari 2011 maakte VPROJazzLive in het Bimhuis in Amsterdam een rechtstreekse uitzending met het 'Mangiare!'-concert van I Compani. De twee sets van dit optreden zijn in hun geheel online terug te beluisteren op de website van VPROJazzLive. Tevens zijn er een aantal video's te bekijken met hoogtepunten uit het concert, alsook een interview door Vera Vingerhoeds met oprichter/bandleider Bo van de Graaf. Klik hier.

Eind februari rolde de cd 'Mangiare! - The World Of Food' van de persen. De veertien tracks op het schijfje zijn live opgenomen tijdens het bovengenoemde concert in het Bimhuis en optredens in LUX (Nijmegen, 28 december 2010) en Theater Concordia (Enschede, 5 februari 2011). Je kunt de cd voor € 12,50 bestellen via de website van I Compani. Leuke geste: als cadeautje krijg je er een andere I Compani-cd gratis bij!

'Mangiare!' is binnenkort nog te zien in Maassluis (Koningshof, 8 juni) en Den Bosch (Verkadefabriek, 29 juni).

Maarten Jan Rieder maakte een fotoverslag het Bimhuis-concert van I Compani. Klik hier.

(Maarten van de Ven, 1.6.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.