Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Cd-boxen
Coleman Hawkins / Ella Fitzgerald / Buddy Rich / Bud Powell / Gerry Mulligan / Bill Evans - 'Kind Of...' (House of Jazz, 2011)

Opnamen: resp. 1939-60, 1935-58, 1946-59, 1947-58, 1953-60, 1956-72

Van een bevriende platenhandelaar hoorde ik dat deze House of Jazz-serie, afgerond een tientje voor een box met tien cd's, voor geen meter verkoopt. Dat is minder vreemd dan het lijkt.

Net als jullie ben ook ik wel eens in de slag geweest met boxjes met daarin vier cd's voor vijf euro. Die waren dan geproduceerd door Andalusische dwergen in een of andere spelonk en verpakt in doosjes die een maximale belasting van 15 milliNewton kunnen hebben, zodat het kleinood reeds bij de minste aanraking versplintert, waarna je moet constateren dat één van de vier plaatjes in het geheel niet thuis geeft, terwijl twee behept zijn met hardnekkige hangertjes en hikjes en de laatste in plaats van een zeldzame bopsessie een toespraak bevat van Franco (of van Fidel Castro, die kan ik nooit uit elkaar houden).

Welnu, van dat alles is hier geen sprake. De geluidskwaliteit is door de bank genomen voortreffelijk en zelfs de verstokte verzamelaar vindt in elk doosje dingetjes die hij nog niet in de kast had staan. Dat komt omdat er ook spul bij zit dat niet onder de naam van de ster is opgenomen. Zo bevat de Bill Evans-box bijvoorbeeld een sessie van klarinettist Tony Scott en - zeer bijzonder - van altist Lee Konitz, gearrangeerd door Jimmy Giuffre.

Haal dat rekje even leeg, joh.

Meer weten?
Klik
hier voor onze recensie van eerdere cd-boxen van het House of Jazz-label.

Labels:

(Eddy Determeyer, 26.6.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.