Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
North Sea Jazz 2011


Het North Sea Jazz Festival is het grootste indoor festival ter wereld. Nederland en in het bijzonder Rotterdam kan daar trots op zijn, nietwaar Halbe Zijlstra?(!) Dit jaar is het festival op 8, 9 en 10 juli.

Uiteraard gaat het niet alleen over jazz. De schoorsteen moet roken! Om het grote publiek te trekken zijn ook populaire artiesten als Paul Simon, Snoop Dogg, Marvis Staples, Janelle Monáe, hiphop-trompettist Kyteman (gedurende drie dagen een carte blanche voor hem), Selah Sue en Sergio Mendes gecontracteerd.

Maar nu de jazz. Om te beginnen de carte blanche voor één van de meest belangrijke hedendaagse altsaxofonisten: Rudresh Mahanthappa. Hij was al eerder in Nederland, onder meer bij Jazz Op Het Dak en in het Bimhuis. Daar liet hij een verpletterende indruk achter. Andere interessante en niet te versmaden mainstream-optredens zijn die van Esperanza Spalding, Return To Forever, Randy Brecker/Bill Evans 'Soul Bop', Joe Lovano, John Scofield, Charles Lloyd, Buddy DeFranco, Brad Mehldau & Joshua Redman, Herbie Hancock 'Tribute To Miles', Barry Harris en Tom Harrell.

Van de hedendaagse, avontuurlijke jazzscene zijn aanwezig: de oude meester Pharoah Sanders, Mostly Other People Do The Killing, Kneebody, Michel Portal, Tony Malaby's Tamarindo Trio, Arve Hendriksen (winnaar van de Paul Acket Award), 'Tea For 3' met Dave Douglas, Enrico Rava & Avishai Cohen, Miquel Zenon Quartet, Tyshawn Sorey Quartet en Mary Halverson Quintet.

Van de Nederlandse jazzscene verschijnen: Yuri Honing, Michiel Borstlap, Clemens van der Feen Band, Harmen Fraanje Avalonia Trio, Tineke Postma, Paul van Kemenade en Corkestra.

Kortom: voor elk wat wils. En dan is er ook nog als opwarmer North Sea Round Town, vanaf vrijdag 24 juni tot en met zondag 10 juli. Klik hier voor uitgebreide informatie over North Sea Jazz 2011.

(Jacques Los, 4.5.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.