Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
Jazz Middelheim 2011


"Het festival Jazz Middelheim is niet meer weg te denken uit wereldstad Antwerpen. Wat in 1969 begon als intiem jazzfeestje is uitgegroeid tot wereldpodium, waar jazzsterren graag voorbij komen. Hoewel de organisatie de laatste jaren weer meer voor een jazzfestival pur sang gaat, blijft het allereerst de bedoeling een breed publiek te laten kennismaken met jazz." Afwisselend klinkt de loftrompet tijdens de persconferentie in de sfeervolle ambiance van het hoofdkantoor van de ING Bank te Antwerpen.

Woordvoerders Stephen Geron (directeur ING Bank) en Philip Heylen (schepen stad Antwerpen) zijn het onderling eens: Antwerpen omarmt Middelheim met woord en daad en hoofdsponsor ING Bank wil graag van de partij zijn. City Marketing, Bank Relationship & Jazz kunnen hand in hand gaan, dat bewijst de Begische jazzpromotor en organisator Bertrand Flamang de laatste jaren steeds opnieuw. Zo heeft hij ook bij Jazz Middelheim het heft stevig in handen gekregen.

Jazz Middelheim schuwt de vooruitgang niet en met inzet van professionele ondersteuning en inzichten komt een waardig eigentijds festival tot stand, dat enerzijds de charme, die Middelheim kenmerkt, weet te behouden en anderzijds in opzet en uitvoering getuigt van professionaliteit. Bovenal zoekt het publiek met een zeer gevarieerd aanbod.

Jazz Middelheim loopt echter niet weg van de geschiedenis, integendeel; de dertigste editie staat bol van grootheden die al eerder te zien waren. Naast de nationale helden Toots Thielemans en Bert Joris, krijgen John Zorn met Masada en Charlie Haden met zijn Liberation Music Orchestra een prominente plaats op de affiche. Lady Linn moet een breder publiek naar het sfeervolle Antwerpse park lokken. Alle kaarten liggen momenteel nog niet op tafel, naar enkele headliners wordt nog gezocht.

De bijeenkomst wordt plezierig afgesloten met een dankwoord aan de terugtredende 'jazzstem' en Klara-producer Marc Van den Hoof. Het Antwerpse Jazz Middelheim kent een gezonde basis, koestert het verleden en werpt haar blik op de toekomst. De complete programmering is te vinden op de website.

(Jo Dautzenberg, 14.5.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.